Leren met plezier en talent

Missie/Visie

Onze kernwaarden Veiligheid, plezier, talenten, boeiende omgeving, positieve benadering, samen, veiligheid, eigen identiteit, eerlijkheid en respect.

Op KC Eigen-Wijs kan ik, met plezier in een vriendelijke leerrijke omgeving op mijn eigen manier mezelf, de ander en de wereld leren kennen.

Samen werken we aan een mooiere, waardevolle wereld.

Visie

KC Eigen-Wijs staat voor de mooie uitdaging en ontwikkeling om deel te mogen gaan nemen aan een Brede Maatschappelijke Voorziening (BMV). Dit houdt in dat de basisschool, samen met de kindpartner Spelenderwijs hun intrek heeft genomen in een nieuw gebouw. We willen uitgroeien tot een kindcentrum, waarin sprake is van een gezamenlijke visie, een doorgaande lijn,  waarin kinderen zich van 2 tot 13 jaar kunnen ontwikkelen. Kinderen leren en spelen, binnen en buiten schooltijd, in het kindcentrum en kunnen daar hun talenten in de volle breedte ontwikkelen. Betrokkenheid van ouders vinden we zeer belangrijk.

We creëren een fijn en prettig klimaat, waarin kinderen zich veilig en vertrouwd voelen en graag naar school komen.  Door zich veilig en prettig te voelen op school en de opvang kan een kind -samen met anderen- tot ontwikkeling komen.
Door ons onderwijs vorm te geven vanuit een manier die is afgestemd op hoe de hersenen van nature leren, nemen onze leerlingen meer op en onthouden ze beter, ze hebben meer plezier in het leren. We gaan uit van hoge verwachtingen en streven optimale resultaten na.
Elk kind heeft eigen talenten en die kunnen ingezet worden om te verdiepen en om nieuwe zaken te leren. Daarnaast is de kern hierbij om het unieke in elk kind te kunnen zien en waarderen. Wie ben ik en wil ik zijn?
 
Op KC Eigen-Wijs leren we de leerlingen wat eigenaarschap is. Eigenaarschap leidt tot motivatie en motivatie leidt tot eigenaarschap.  Motivatie is voor het leren heel belangrijk. Motivatie komt van binnenuit, wanneer je als kind de handvatten hebt en de kansen krijgt om jouw leerdoelen binnen je bereik te brengen wordt je motivatie steeds groter.


 
Powered by BasisOnline